🩺 Тренінг з домедичної допомоги для підлітків 🚑.

🎯У рамках проєкту з інтеграції підлітків, які постраждали від війни у приймаючі громади, у ДНЗ "ЦПТО 1 м.Вінниці", відбувся тренінг з домедичної допомоги, що є важливою частиною програми підтримки молоді.

✅️ Наші підлітки мали можливість дізнатися, як діяти у критичних ситуаціях і надавати першу допомогу до приїзду медиків. Цей тренінг не лише важлива навичка для життя, але й впевненість у власних силах 🦾, готовність до несподіваних обставин.

❓️Що дізналися учасники тренінгу:

🔶️Як правильно діяти в екстрених ситуаціях – від зупинки кровотечі до допомоги при втраті свідомості.

🔷️ Основи серцево-легеневої реанімації (СЛР) – як рятувати життя, коли кожна секунда на рахунку.
🔶️Використання медичних засобів – як правильно користуватися аптечкою та спеціальними інструментами.

🔷️Надання допомоги при травмах та опіках – що робити, якщо стався нещасний випадок.

🔶️Психологічна підтримка – як допомогти людині, яка переживає шоковий стан або паніку.

☝️Чому це важливо?

✅️Навички домедичної допомоги не лише допомагають рятувати життя, але й сприяють формуванню відповідальності та впевненості серед молоді. Учасники тренінгу отримали знання, які можуть допомогти їм в екстрених ситуаціях, як для себе, так і для оточуючих. Ці знання особливо актуальні в умовах підвищених ризиків, з якими стикнулися діти, що пережили війну.

✅️Тренінг проходив у дружній та підтримуючій атмосфері, де кожен підліток міг спробувати себе у різних ролях і відчути, наскільки важливо знати базові правила домедичної допомоги.

🤝Проєкт «Покращення залучення та інтеграції підлітків, які постраждали від війни, у приймаючі громади»  реалізується Громадською організацією "Подільська агенція регіонального розвитку" за підтримки гуманітарної агенції Diakonie Katastrophenhilfe.