Крок вперед!

💫Пройшла відбір на навчання "Основи дитячого консультування та травматерапії" у форматі онлайн 📆щочетверга з 10.00 до 18.00 години ще в квітні місяці.

👍🏻Заняття проводились дитячими кризовими терапевтами, які мають значний досвід роботи в сфері ігрової та піскової терапії, а саме Лілією Обшта та Тетяною. Викладачки проводили навчання за американськими стандартами.

🫶Курс "Основи дитячого консультування та травматерапії" був відкритий для всіх, хто надає психологічну допомогу дітям в умовах війни: психологи, психіатри, волонтери, шкільні психологи, педагоги, медичні сестри, педіатри, працівники дитячих будинків, соціальні працівники та батьки, які бажають навчитись надавати першу психологічну допомогу дітям та підліткам. Цей курс не вимагав спеціальної освіти.
Навчання організоване Міжнародним інститутом післядипломної освіти у співпраці з Асоціацією психологічного консультування та травматерапії.

Курс допоміг учасникам зрозуміти, як працювати з дитячим горем та гострими стресовими реакціями дитини на військові події, вміти стабілізувати психічний стан дитини та набути практичних та корисних вправ для роботи з дітьми в "польових умовах". Курс був корисний і для тих, хто вже має базові знання у сфері психології та бажає поглибити свої знання щодо роботи з дітьми, які пережили травматичні події. Як говорити з дітьми про війну, втрату близьких та інші важкі теми.

У межах дисципліни учасники отримали наступні знання:
1️⃣ Огляд дитячої травми.
2️⃣ Техніки роботи з дітьми в «Польових умовах».
3️⃣Терапія дитячого горювання. Робота з тимчасово переміщеними родинами.
4️⃣ Навчання протоколу стабілізації. 

Отримали усі необхідні інтервенції для того щоб працювати з дітьми та батьками на цьому етапі війни.
Саме цінне, що курс відбувався наживо, у діалозі. Він спеціально розроблений для широкого кола слухачів, це навчання додатково виступило і як своєрідна група підтримки для учасників. Навчання відбувалося онлайн, проте наживо.

Вартість курсу у мирний час 6000 грн, і неймовірно вдячна за можливість пройти навчання безкоштовно!