День денім 👫

👫 День третій Тижня психології присвячений Дню деніму (День джинсів).
Вперше він виник в 1999 році в США в знак підтримки протестів жінок італійського парламенту проти рішення Верховного суду Італії у справі 1992 року про зґвалтування. В 1998 році в Італії було скасовано вирок за зґвалтування по справі 1992 року. Підставою для цього став одяг дівчини, а саме вузькі джинси. 
Суд постановив, що зняти їх без допомоги постраждалої було б важко, тому вона могла допомогти ґвалтівнику і таким чином дати згоду на статевий акт. 
Наступного дня жінки в італійському парламенті прийшли на роботу в джинсах в знак солідарності з постраждалою. Вони тримали в руках плакати з написом «Джинси: алібі для зґвалтування».

🌐 З тих пір носіння джинсів в День деніму стало символом протесту проти хибних поглядів на сексуальні домагання, наруги, напади і згвалтування. Його відзначають в останню середу квітня.

В 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣році День джинсів (День деніму) припадає на 24 квітня. Ми розділяємо погляди та підтримуємо рух, одягнувши джинсовий одяг, провівши цікаву фотосесію ☂️.

‼️Нагадуємо:

Зовнішній вигляд особи та її поведінка НІКОЛИ не є та не можуть бути підставою для вчинення БУДЬ-ЯКИХ злочинних дій щодо неї, у тому числі сексуального насильства, чи легімітизувати вчинення такого насильства.

День джинсів або denim day не втрачає свою актуальність й по сьогодні. Відзначають його в останню середу квітня. Це робиться для того, щоб підтримати постраждалих від сексуального насильства, виразити протест проти хибних поглядів на сексуальні домагання, напади і зґвалтування. 
Попри те, що почалася ця акція в Італії, сьогодні її підтримують по всьому світу. 

Підтримай її і ти! Одягни джинси і покажи, що ти проти сексуального насильства! 

Якщо ви постраждали від сексуального або будь-якого іншого виду насильства, звертайтеся за консультацією та допомогою на Національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації:

📲116 123
📞0 800 500 335
Telegram: @NHL116123
Instagram: @lastradaukraine
Facebook: @lastradaukraine