Концерт-реконструкція "Прилетіла ластівочка"

Сьогодні я стала частинкою історії. Великої історії країни - України.🩵💛
Реконструкція концерту "Прилетіла ластівочка" відомого хору під орудою Олександра Кошиця.
🤔 Що це за хор і яка була його величезна місія - у цьому фільмі. Щедрик

Зараз хор імені О. Кошиця продовжує діяльність як хор молоді Українського національного об'єднання.

Програма концерту повторює ті твори, які презентувала капела Олександра Кошиці у Карнегі Холл в Нью-Йорку 5 жовтня 1922 року. 
Саме з цим концертом легендарний Щедрик отримав свою «американську прописку» та довів всьому світу, що Україна це самостійна держава, а українці - окрема нація, що живе своєю піснею.

Це було дійсно диво - концерт-реконструкція концерту  "Щедрик" в Корнегі гол. Глибокі наукові дослідження Тіни Пересунько, Інститут Леонтовича, перевірені факти, платівка-оригінал, яку ми прослухали на  справжньому грамофоні, живі фото композиторів, виконавців, славетного диригента і неймовірна акапельна музика у виконанні наших сучасників, захопливі історії ведучих - і на лекції, і на концерті - створили неповторну ауру високого мистецтва з українськими народними коренями. Звук українських мелодій та голосів заполонив зал та наші душі. Гордість, шану та любов - відчували всі. 
Як багато ми не знали, скільки таємниць відкрито, скільки ще нам відкривати вільну Україну. Дякую за оптимістичні рядки гімну "Вже воскресла Україна", Червону калину - Україну ми звільнемо! 
Історія по спіралі повторюється. Віра та надія не згасає після таких концертів. 
Дух Свободи крепне!