День рожевої сорочки

Організація Об’єднаних Націй у 2️⃣0️⃣1️⃣2️⃣ році проголосила 4 травня Міжнародним днем боротьби з булінгом. ООН запрошує небайдужих людей висловити свою позицію протистояння цькуванню (булінгу) та вбратися в одяг рожевого🌷, синього👗, фіолетового кольорів👚.
Булінг – це цькування, реальна біда, з якою стикаються школярі та підлітки у колективі. Це ситуація, за якої дитині-жертві навмисно роблять боляче, знущаються, морально нівечать💔🥺.

День боротьби з булінгом був започаткований у Канаді Девідом Шепердом та Тревісом Прайсом у 2️⃣0️⃣0️⃣7️⃣ році. Вони принесли до школи рожеві сорочки та запропонували однокласникам їх одягти. Це було зроблено через те, що діти зацькували свого товариша Чарльза Макнілла за те, що підліток прийшов до школи у рожевій сорочці. Тепер цей одяг став символом свята👚.

Пізніше День боротьби з булінгом офіційно запровадила ООН. 4 травня на честь події учасники заходів вдягають рожевий одяг 👚🧣 проводять акції, щоб привернути увагу світового суспільства до існуючої проблеми та разом знайти шляхи її вирішення. На допомогу дітям, що страждають від цькування однолітків, приходять професійні психологи та громадські організації.
#день_рожевої_сорочки