День четвертий Тижня психології 🎭

Ви вже бачили прем'єрну виставу 🎤🎧🎭?

В рамках тижня психології відвідали у Вінницькому академічному муздрамтеатрі ім. Садовського прем'єрну виставу 2022-2023 сезону "Неперевершена" за однойменною п’єсою Пітера Квілтера. Розмова піде не про гру акторів, а про захоплюючий сюжет, який не залишив нас байдужими.

В основі використана реальна історія американської піаністки Фостер Дженкінс, яка жила наприкінці 19 початку 20 століть.

Неординарна постать, попри відсутності музичного слуху і почуття ритму, співала оперу голосом сопрано, але повз нот. Це звучало, як жорстка пародія на оперне мистецтво. А критику в свій бік вона сприйняла, як напади з боку злісних заздрісників.

Популярності Дженкінс всеж-таки дочекалася і, навіть, виступила у “Карнегі-Холі”. Недешеві квітки були продані зазделегідь. Оплески були такими бурхливими, що сміх в глядацькому залі було зовсім їй не чути. 

Вона померла через місяць після цього виступу, виконав свою мрію. Флоренс хотіла співати, і вона співала. А решта не мале значення. Співачка була повна рішучості зробити кар'єру та абсолютно непохитна в своїх амбіціях.

На YouTubе є збережені її запии. Цікаво буде послухати разом з учнями першого курсу групи √21 "кухарями, кондитерами" за фахом.