Open space, щодо "Ментального здоров'я молоді України в умовах війни".




Як говорити з підлітками на важливі теми так, щоб викликати в них зацікавленість та бажання працювати разом? 💜

Однією з таких тем є питання психологічного здоровʼя, яке наразі є дуже актуальним.

Молодь потерпає від сильного впливу чинників стресу, зокрема: 
◾️ залякування; 
◾️ наслідки травм; 
◾️ дискримінація; 
◾️ інформаційне перенавантаження; 
◾️ насильство з боку однолітків і батьків.
Зростання у таких умовах може призводити до проблем з психічним здоров’ям.

💡 Щоб підвищити рівень обізнаності підлітків у сфері психологічного здоровʼя та зацікавити їх вивченням складних тем, експерти проекту Психічне здоров'я для України разом з громадською організацією Alliance for civil rights розробили інтерактивну освітню виставку Mental Trek. 

Виставка складається із 6 «станцій», які учасники по черзі проходять з ведучими-фасилітаторами. У процесі діти та підлітки активно залучаються, шукають відповіді на важливі питання з теми психічного здоров’я і діляться власним досвідом. 

🟢У межах проєкту навчено 80 педагогів з пілотних шкіл у 4 цільових регіонах (Рівненській, Львівській, Полтавській, Дніпропетровській областях) мистецтву фасилітації, що дає можливість в подальшому реалізувати таку активність у своїх та партнерських закладах освіти. 

І 20 фасілітаторів  зустрілися і ділилися думками, ідеями, планами, своїми проектами один з одним в рамках Форуму у м. Чернівці. 
Три дні нових зустрічей, три насичені дні, сповнені емоцій, ідей, спілкування, творчості та командного духу. Турбота про психічне здоров'я підлітків поєднала учасників шести регіонів України у відкритому просторі для подальшої реалізації проєкту Мental trek та наступних кроків його впровадження. 
Цікаві люди, гарні ідеї, сміливі рішення  - це те, чим ми жили ці три дні. 
А про розважальну частину поїздки ФБ розповів вам у прямому ефірі 😘.