Хібукі у ВДПУ 🧑‍🎓🧑‍🏫)


Мала честь стати учасником проекту "Психолого-педагогічних технік підтримки студентів: майбутніх вчителів початкових класів та майбутніх вихователів дітей раннього та дошкільного віку в умовах війни". З дозволу координатора міжнародного проекту "Хібукітерапії " Дафни Шарон-Максимов познайомила студентів з основною ідеєю терапії іграшкою, терапії обіймами!
«Хібукітерапія», або психологічна допомога методом ігрової терапії для дітей різних вікових категорій, що переживають жахіття війни. Адже дитина, яка пережила стресові та травматичні події, може бути беземоційною, тривожною, загальмованою, проявляти апатію, часто плакати, бути агресивною і дратівливою, мати поганий нічний сон і т.п. І впоратись із цими симптомами допомагає Хібукітерапія, терапія за допомогою іграшки «собаки-обіймаки»🐶.
Познайомила з історією створення 🐶 клінічним психологом доктор Шай Хен-Гальом у 2006 році під час другої ліванської війни в Ізраїлі. І як з того часу Хібукі допомагає дітям Ізраїлю, Японії, Америки, переживати травму, впоратися з болем, втратою та руйнуваннями, а зараз Хібукі допомагає дітям України. Песик Хібуки може обійняти, вислухати, підтримати і розділити з дитиною її біль… Хібукі – це обійми, а обійми – лікують! 
Студенти були приємно вражені тактильним контактом з моїм Хібуки, зробили масу світлин собі на згадку.