Як вам було, колеги?

 Домашнє насильство не можна замовчувати, воно потребує ефективного реагування і скоординованих дій. 
Попри війну, проблема домашнього насильства не стає менш важливою. Війна, як і будь-яка екстремальна ситуація, загострює проблеми людей, які були й до цього. Зокрема, це стосується насильства в родинах. Коли люди, які живуть у постійному стресі, опиняються в одному приміщенні, залежать один від одного та не можуть відволіктися, нерідко виникають ситуації домашнього насильства. 
       Домашнє насильство під час війни – поширене явище, яке стає ще більш небезпечним, ніж у мирний час. Людям, які зазнали такого насильства зараз, складніше знайти вихід – вони часто обмежені у пересуванні, їм немає в кого попросити про допомогу, вони ще більше залежать від кривдників фізично та матеріально. Війна дуже сильно оголила і так загострену в нашому суспільстві проблему.
       Психологічне, фізичне, економічне та сексуальне – це форми, у яких може проявлятись домашнє насильство.
Саме про це працювали сьогодні на тренінгу з висвітлення та вивчення проблеми домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Зустріч відбулася під час чергового засідання членів методичної комісії професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки кухарів, кондитерів.  Головні задачі тренінгу – це  ознайомлення з видами насильства та опрацювання законодавчої бази щодо алгоритму реагування на випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Захід проводиться за підтримки ГО «ЛА СТРАДА-УКРАЇНА» в рамках проекту «Підтримка жінок, миру та безпеки в Україні за програмою Фонду протидії конфліктам, безпеці та стабільності на 2022–2023 роки» на замовлення Уряду Великобританії та Північної Ірландії у співпраці з Громадською спілкою “ЦЕНТР ЕКОНОМІЧНОГО ВІДНОВЛЕННЯ”. «Supporting Women, Peace and Security in Ukraine under the Conflict, Security and Stability Fund Programme 2022 to 2023».

Тренерка Національної Тренерської Мережі ГО ЛаСтрада Ольга Гаджук 🙂

P.S. Як вам було, колеги? Чекаю у коментарі)