Ми живі - завдяки обіймам

 



З Днем обіймів всіх вітаю,

Гарний настрій посилаю.

Обіймаймося частіше,

Щоб жилося веселіше.

 

Обіймаючи людину, 

Ми даруємо хвилину:

Радості, добра, любові,

Спокій, настрій всім чудовий.


Це -  турбота, і увага,

І підтримка, і розрада...

Міцно - міцно обіймаю ,

І здоров'я всім бажаю!


Історія і традиції свята

Історія виникнення свята розпочалася з простого хлопця, який в 70-і роки минулого століття відправився в Сідней. Йому було самотньо, тому він зважився встати у аеропорту з плакатом: «Безкоштовні обійми».

Про цю історію дізналися американські студенти, які запустили цілий рух. Так, до 1986 року воно переросло в свято «Національний день обіймів». З роками його святкування ставало все більш популярним і поширювалося по всьому світу, в т.ч. і в Україні.

У День обіймів прийнято обіймати своїх рідних і близьких, а також незнайомих людей. Це дозволяє поділитися зарядом позитивних емоцій і нагадати оточуючим, як важливі турбота і увага для підтримки хороших взаємин.

Вченим вдалося підрахувати, що часті обійми (3-7 разів на день) сприяють зміцненню імунної та нервової систем. Більш багаторазові — приносять відчуття повного щастя і гармонії.

Між мамою і дитиною обійми мають вирішальне значення, вони допомагають розвинути в дитині уміння любити. 

Дотики до тіла  діють на спеціальні рецептори — тільця Пачіно, які реагують на температуру, шкіру і тиск іншого тіла. Завдяки цьому, можна зняти нервову напругу, привести пульс і тиск в норму.

Під час обіймів в організмі людини виробляється окситоцин — «гормон щастя і любові». Він здатний надавати знеболюючу дію, а також знижує тривогу і страх.

Свої цілющі властивості обійми можуть проявляти, якщо тривають більше 20 секунд.

Рекордне число зафіксованих обіймів в день — 7777. Саме стільки обіймів вдалося зробити жителю Лас-Вегаса за 24 години. Це подія потрапила в книгу рекордів Гіннеса. Також там зафіксовано найтриваліші обійми — 40 годин 43 хвилини 47 секунд не розлучалася датська пара.