Під час всеукраїнської акції "16 днів без насилля" відбувся тренінг «Знайди свій безпечний шлях», організований соціально-психологічною службою.

Захід спрямований на розширення сфери знань щодо проблем торгівлі людьми. До нього долучились 21 учень першого курсу професії "кухар, кондитер". 

Формат заходу - подорож за таким маршрутом:

Станція √1 «Як не стати живим товаром».

Станція √2 «Торгівля людьми: запитання-відповіді».

Станція √3 «Твоє життя - твій вибір».

Станція √4 «Поруч з тобою».

Учасники об'єдналися у 4 міні-групи та здійснювали "подорож" за маршрутом, визначивши проблему торгівлі людьми та виконуючи ряд інтерактивних вправ.

На станції √1 на прикладах оголошень щодо роботи закордоном навчилися визначати ступінь ризику та сумнівності цих пропозицій разом з психологом ВМЦСС Оленою Олегівною Гудимовою.

На станції √2 аналізували можливі ризики, пов'язані з роботою закордоном разом з соціальним педагогом Тетяною Юріївною Гандзюк.

На станції √3 колективно моделювали ситуацію поїздки молодої людини на роботу закордон: її життєвих обставин; причин, що спонукали її до прийняття такого рішення; умов, у яких ця людина могла опинитися, прибувши на робоче місце; плану її дій у випадку, якщо вона стала жертвою торгівлі людьми - разом з психологом ВМЦСС Іриною Петрівною Ковиліною та психологом Центру Ольгою Евгеніївною Гаджук.

На станції √ 4 визначали план дій та прийняття рішень у випадку, коли хтось із близьких опинився у ситуації торгівлі людьми - разом із заступником директора з виховної роботи Світланою Володимирівною Рабодзей.

Тренінг пройшов дружньо, жваво, цікаво та змістовно, за що висловлюємо подяку фасилітаторам Вінницької міської соціальної служб, нашим учням, та завідувачці бібліотекою. 

Телефон національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми: 0-800-500-335.